iwantout

Hallelujaa!

Kategori: Allmänt

Vi verkar ha sluppit kvalster i näsan! symtomen varade bara en dag, under en promenad :P Men man måste ju vara lite lagom nojig när det gäller en älskade djur!
 
Ännu lite fler bilder på världens snyggaste valp!
 
 

Noskvalster

Kategori: Allmänt

I förrgår hade Melker alla symtom för noskvalster. Så jag tyckte det var lika bra att ringa till veterinär för att få råd. Jag sa att jag misstänkte noskvalster och hon som jag pratade med höll med om detta.  För att börja behandla var vi tvugna att komma till veterinären och göra en undersökning. Jag sa att jag tänkte vänta över helgen eftersom Melker inte var speciellt störd av det och det bara märktes lite utomhus.
Igår märktes dock ingenting så han kanske hade något annat i näsan som störde. I vilket fall har jag fått annat tips på vad som kan hjälpa om det fortsätter :)
 
Det dryga med det hela är att om hunden ska behandlas med det som vet. föreslog måste hunden undersökas av veterinär först. Det tycker jag är konstigt eftersom det nästan är omöjligt att ställa en diagnos på noskvalster. Den ställer man enbart på symtom. Och det hade jag ju redan gissat mig till innan jag ringde. Det känns ju drygt att betala ca 500-600kr för att få en eventuell diagnos som jag redan ställt själv tycker jag. Dessutom kan ju inte veterinären ens se symtomen om hen inte följer med på en promenad, vilket inte lär hända. Så det skulle ändå bara vara på mina ord diagnosen ställs! Hänger ni med?
 
Men skulle Melker behöva behandlas med det vet. föreslog skulle jag självklart ta den kostnaden! Hans välmående kommer ju före mitt stora ego såklart!
 

10 månader

Kategori: Allmänt

På en annan planet

Kategori: Allmänt

Jag skulle nog inte ha sagt att Melker började kännas lite mer lyhörd... igår var han allt annat än uppmärksam på sin matte. Galopperade i stora cirklar runt mig. Tji där fick jag!
Såhär fram och tillbaka kommer det nog fortsätta ett tag framöver, han är ju liksom i den åldern, men lite galen blir man. Att han dessutom är en riktig räsermastiff gör det ju inte lättare :) Men jag gillar utmaningen, jag vet att han är världens mest perfekta hund innerst inne, för mig alltså!
Han behöver nog bara växa upp lite, under tiden får jag se till och ha lite humor, för det har han!
 
Man kan ju inte bära runt på små fjuttiga pinnar!
 
 
 

Tussilago & blåsippor!

Kategori: Allmänt

Vårblommor, fällande hästar, fällande hund och mer o mer barmark är ett säkert vårtecken!
 
Det är hur härligt som helst ute, längtar bara till lite fler plusgrader så all is försvinner. Men nu kan väl kylan knappast hålla i sig så länge till!
 
Jag passar på att tillbringa så mycket tid ute som det bara går. Idag åkte jag hemifrån vid 9 och kom inte hem förrän vid 15. Då blev Wille promenerad och hagen lite mockad. Jag vet inte riktigt vart tiden tar vägen när jag är i stallet.. Väl hemma blev det en prommis med Melker. Så nu är jag lite lagom röd i ansiktet efter all sol o blåst ;)
 
Melker är lite lagom road av att stå still o posa!

Vardagslydnadskurs

Kategori: Allmänt

Vardagslydnad håller vi väl på med hela tiden? Förrutom på helgerna ;)
Förra veckan började vi iallafall en kurs. Väldigt nyttigt och väldigt kämpigt med en 9 månader gammal cane corso!
Veckorna innan första tillfället har Melker varit väldigt lost i skallen. Så första tillfället var han mest överallt, mörkrädd hade han visst blivit med, så det var inte så lätt att hålla kontakt mellan oss.
Men igår gick det mycket bättre! Visserligen han han svåra koncentrationssvårigheter, men min duktiga kontaktsökande valp tittar fram lite mer igen :) Jag hoppas det fortsätter åt rätt håll.
Nästa kurstillfälle är om två veckor, då ska vi kunna passera alla hundar med lös hund. JAG har lite att jobba på.
 
I vilket fall är det väldigt roligt att gå kurs, även om det mest går dåligt, då har vi ju alla förutsättningar att bli bättre.